NOS Nieuws

Aanhoudingen in afpersingszaak Jumbo

Er zijn twee mensen aangehouden in het onderzoek naar de afpersingszaak rond Jumbo. De twee zijn vrijdagavond aangehouden in Groningen.

De twee zitten vast en worden de komende dagen verhoord, meldt de politie. Over hun identiteit is niets bekendgemaakt. Volgens RTV Noord gaat het om een vader en zoon uit Groningen. Vanmiddag om 15.30 uur geven het OM en de politie een persconferentie in Groningen.

De afgelopen maanden waren er enkele incidenten met explosieven en een bommelding bij vestigingen van de supermarktketen in Groningen en Zwolle. Eind mei ontplofte daadwerkelijk een explosief bij een filiaal in Groningen. Een kozijn en een raam raakten beschadigd.

In augustus meldde de politie dat er een groot geldbedrag was geëist, uit te betalen in bitcoins, een elektronisch betaalmiddel. Als er niet betaald zou worden, zouden explosieven tot ontploffing worden gebracht.

Jumbo laat in een reactie weten opgelucht te zijn dat er arrestaties zijn verricht. "Totdat de politie het onderzoek definitief heeft afgerond, blijven we uit voorzorg extra waakzaam."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl