Jack Warner
NOS Voetbal

'FIFA-crisis is niets meer dan een heksenjacht'

Hij is zelf niet van onbesproken gedrag, Jack Warner. Toch is het opvallend wat hij zegt over de situatie bij de FIFA en zijn voormalige baas Sepp Blatter. "Dezelfde mensen die een gat groeven voor mij, vallen er nu zelf in."

Warner, die verdacht wordt van omkoping en corruptie aangaande de toewijzing van onder meer het wereldkampioenschap van 1998, ziet in de FIFA-beerput die nu opengetrokken wordt niets meer dan "een Amerikaanse heksenjacht".

"Ik snap niet dat andere mensen het niet zo zien. Ik snap ook niet waarom elke keer dat de Verenigde Staten niezen, iedereen opeens bang is verkouden te worden", zei Warner na afloop van een congres waar hij gastspreker was.

Warner: dit is een Amerikaanse heksenjacht

Geschorst voor het leven

Er loopt een uitleveringsverzoek tegen Warner. De FBI wil hem en andere (oud-) FIFA-officials berechten in de VS. Warner kreeg vorige maand bovendien een levenslange schorsing opgelegd van de FIFA. Maar aangezien hij vier jaar geleden uit de FIFA stapte, ligt hij daar niet zo wakker van. "De dag dat ik de FIFA verliet, was het begin van het einde voor Blatter."

Zonder zijn uitspraak te voorzien van verdere argumenten, nam hij het in Jamaicaanse media ook op voor de Zwitser. "Zonder Blatter zou Trinidad & Tobago nooit een WK hebben gespeeld. Ik zal niet zeggen dat hij geen fouten heeft gemaakt. Natuurlijk heeft hij die gemaakt. Maar niemand kan ontkennen dat hij wereldwijd heel veel voor voetbal betekend heeft."

Warner ziet FIFA ook niet zo snel omvallen. "FIFA is nog sterk genoeg om te overleven. De organisatie heeft nog genoeg financiële reserves om een hele lange tijd door te gaan. FIFA is bovendien de beste internationale sportorganisatie in meer dan honderd jaar, dus waarom zouden mensen het willen vernietigen?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl