Een van de verdachten komt aan bij de rechtbank
NOS Nieuws

Zware straffen voor lynchpartij Madagaskar

Op Madagaskar hebben vier mannen zware straffen gekregen voor hun rol in de lynchpartij van twee Europeanen en een landgenoot. De drie werden vermoord na geruchten over een gruwelijke moord op een kind.

De vier werden veroordeeld tot levenslange dwangarbeid. In totaal stonden 37 mensen terecht: 26 van hen werden vrijgelaten, de anderen kregen straffen van zeven jaar dwangarbeid tot drie maanden cel.

Onder de verdachten waren twee politieagenten, die te weinig zouden hebben gedaan om de slachtoffers te beschermen. Een van hen kreeg zes maanden cel, de ander werd vrijgelaten.

Geruchten

De menigte vermoordde in oktober 2013 een Franse toerist en een Frans-Italiaanse expat. De daders dachten dat de twee iets te maken hadden met de dood van een 8-jarige jongen. De Europeanen zouden orgaanhandelaren of pedofielen zijn, was het gerucht.

Ook een oom van de jongen werd gedood. Hij was eerder door de politie verhoord over de zaak.

Verbrand

De mannen werden zwaar mishandeld en opgehangen. Daarna werden de lijken verbrand op het strand van Nosy Be, een populaire toeristenbestemming. De lynchpartij werd door de menigte gefilmd met mobieltjes.

Het is nooit duidelijk hoe het jongetje om het leven is gekomen. Wel was duidelijk dat de Europeanen niets met de zaak te maken hadden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl