1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
RVD
NOS Nieuws

Premier Rutte bezoekt noodopvang Woerden

Premier Rutte heeft een bezoek gebracht aan de noodopvang voor asielzoekers in Woerden. Gisteravond werd die opvangplek aangevallen door een groep gemaskerde mannen

De premier vertrok zonder de pers te woord te staan, maar heeft een korte verklaring over zijn bezoek op Facebook gezet. 

Rutte schrijft daar: "Zojuist heb ik een bezoek gebracht aan de noodopvang in Woerden die afgelopen nacht werd aangevallen. Deze laffe actie is volstrekt ontoelaatbaar. Van mensen blijf je af. Ik heb ervaren dat de mensen die in deze opvang verblijven enorm zijn geschrokken. Degenen die hiervoor verantwoordelijk zijn moeten hard worden aangepakt. Ik heb gezegd dat wij en alle betrokken instanties er alles aan blijven doen om hun veiligheid te garanderen."

Ook in een eerdere reactie had hij de gebeurtenissen in Woerden ontoelaatbaar genoemd. "Vluchtelingen en medewerkers moeten zich veilig weten. Van mensen blijf je af."

Onzichtbaar 

In sporthal Snellerpoort worden sinds woensdag vluchtelingen opgevangen. Er zitten 148 mensen, onder wie 51 kinderen. De beveiliging is opgeschroefd, vanaf nu is er 's avonds en 's nachts extra toezicht. Elf mannen zijn opgepakt.

Rutte kreeg de afgelopen week van fractievoorzitters de kritiek dat hij te weinig zichtbaar is in het debat over de vluchtelingenopvangplekken. De premier zei in een reactie vanuit de VS dat hij ieder uur met verantwoordelijk staatssecretaris Dijkhoff belt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl