NOS Nieuws

Vluchtelingenjongen al een week vermist in Berlijn

In Duitsland heeft de politie groot alarm geslagen over de vermissing van een vluchtelingenjongen. Vandaag zijn beelden naar buiten gebracht waarop het 4-jarige jongetje uit Bosnië en Herzegovina is te zien, kort voor zijn vermissing gemeld werd.

Op de beelden van een bewakingscamera is te zien hoe de jongen aan de hand van een bebaarde man loopt. De man houdt in zijn andere hand een teddybeer vast. De beelden zijn opgenomen in de buurt van een plek waar vluchtelingen zich moeten registreren in Berlijn.

Gedrang

De jongen was met zijn twee zussen en moeder naar Berlijn gekomen. Bij het Staatsbureau voor Volksgezondheid en Sociale Zaken raakte hij zijn familie kwijt in het gedrang.

Honderden vluchtelingen staan daar iedere dag te wachten op de registratie. Volgens het Duitse persbureau DPA raken er iedere ochtend wel een paar mensen gewond door het gedrang als het kantoor opengaat.

De politie werd 1 oktober om 16.30 uur gealarmeerd over de vermissing. Daarop werd de omgeving doorzocht. Ook werden er aanplakbiljetten opgehangen, in de hoop dat andere vluchtelingen de jongen zouden herkennen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl