Israëlische politie en veiligheidsdiensten staan paraat in Jeruzalem
NOS Nieuws

Weer steekpartijen in Israël

Op de Westelijke Jordaanoever heeft de Israëlische politie een Palestijn doodgeschoten, nadat die een agent had gestoken. De agent raakte lichtgewond.

Ook op andere plekken in Israël en de Palestijnse gebieden waren steekincidenten. In de Zuid-Israëlische stad Dimona stak een Joodse man vier Palestijnen met een mes. Zij raakten lichtgewond. De dader, een man van in de 20, is opgepakt. Hij zegt dat hij op de Palestijnen instak, omdat hij dacht dat ze terroristen waren.

In Jeruzalem liep een Joodse tiener steekwonden op, toen hij werd aangevallen door een Palestijn. De aanvaller ging er na de steekpartij vandoor, maar hij werd kort daarop gearresteerd.

Ongeregeldheden

Het is al dagen onrustig in de regio. Zo waren er de afgelopen dagen verschillende steekincidenten in Israël en op de Westelijke Jordaanoever laaide het geweld op.

De Israëlische politie heeft vandaag versterking gestuurd naar de Oude Stad van Jeruzalem, omdat er rekening wordt gehouden met grootschalige onlusten. De politie vreest dat er ongeregeldheden uitbreken na het vrijdagmiddaggebed.

Premier Netanyahu heeft politici verboden om de Tempelberg vandaag te betreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl