NOS Nieuws

'Verbaast me niets als er meer arrestaties volgen'

"Het zou me helemaal niet verbazen als er nog meer opsporingsambtenaren worden aangehouden", zegt NRC-journalist Marcel Haenen. Hij kwam gisteravond met de primeur dat de politie een mol binnen de recherche heeft opgepakt. "Ik heb reden om aan te nemen dat hij niet alleen is", zei Haenen in het NOS Radio 1 Journaal.

Het gaat om een zeer ervaren agent van de Nationale Recherche die geheime opsporingsinformatie zou hebben doorverkocht aan criminelen. De man uit Oost-Brabant handelde vooral met motorbendes en drugsorganisaties uit zijn regio. Haenen: "Hij stond op goede voet met een aantal voormannen van die criminele motorclubs."

Geheimzinnig

Het is nog onduidelijk hoe de man precies tegen de lamp is gelopen. Daar wordt erg geheimzinnig over gedaan, zegt Haenen. "Ze hebben in elk geval één iemand aangehouden die informatie van hem heeft gekocht. Dus je zou je kunnen voorstellen dat ze hem geobserveerd hebben en dat ze hem op heterdaad hebben betrapt."

De politie is nu aan het kijken welke schade er is opgelopen in de opsporingsonderzoeken. Mensenlevens staan mogelijk op het spel. "Er zijn getuigen en infiltranten die worden ingezet in die grote strafzaken. Als de onderwereld van de identiteit van dergelijke personen op de hoogte is, dan is het niet zo moeilijk om je voor te stellen dat die mensen kunnen rekenen op represailles."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl