Blatter bij het verlaten van het FIFA-hoofdkantoor in Zürich, gisteravond
NOS Nieuws

Blatter in beroep tegen schorsing

FIFA-baas Sepp Blatter is in beroep gegaan tegen de schorsing van negentig dagen die de ethische commissie van de wereldvoetbalbond hem heeft opgelegd. Zijn advocaat Richard Cullen heeft aan het Duitse persbureau DPA laten weten dat het beroep gisteravond al is ingediend.

FIFA-vicevoorzitter Michel Platini zal het evenmin bij zijn schorsing laten zitten. Hij kondigde kort na het vonnis van de commissie al aan dat hij zijn straf gaat aanvechten, maar de Fransman moet zijn beroep nog indienen.

Onderzoek

Blatter en Platini zijn geschorst omdat justitie in Zwitserland een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld naar corruptie en fraude bij de FIFA. Concreet gaat het om een dubieuze betaling van de bond aan Platini in 2011.

Vanwege de schorsing moeten beide voetbalbestuurders hun functie tot begin volgend jaar laten rusten. Ook mogen ze tot die tijd geen stadions bezoeken.

'Blatter heeft wel 100 levens, maar 99 zijn er nu voorbij'

De kans dat Blatter nog terugkeert in het FIFA-hoofdkantoor in Zürich is volgens deskundigen uiterst klein. De Zwitser, die al jaren een zweem van corruptie om zich heen heeft hangen, zou in februari sowieso plaatsmaken voor een nieuwe voorzitter.

Platini is een van de kandidaten om hem op te volgen. Hij is inmiddels ook geschorst door zijn eigen UEFA.

Deel artikel: