De Like-knop op Facebook krijgt mogelijk emoji's
NOS Nieuws

Facebook test Like-knop met emoticons

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

Het wordt waarschijnlijk geen 'Respect'- of 'Vind ik niet leuk'-knop op Facebook. Maar het platform start binnenkort met een test om gebruikers via de Like-knop emoties te laten kiezen. Deze optie gaat 'Reacties' heten. Dat zegt Adam Mosseri, bij Facebook verantwoordelijk voor de toepassing hiervan, in gesprek met technologiewebsite TechCrunch.

Of dit ook de definitieve vorm wordt is onduidelijk. Facebook heeft ervoor gekozen om de optie in eerste instantie alleen in Ierland en Spanje beschikbaar te stellen. Dit is, zegt Mosseri, omdat de gebruikers in beide landen relatief weinig internationale vrienden hebben, waardoor een gesloten test daar het beste kan worden gesimuleerd.

Daarnaast bereikt Facebook hiermee twee belangrijk taalgebieden: Engels en Spaans.

In lijn met verwachtingen

De keus ligt in de lijn van de verwachtingen. Andere - minder bekende - sociale netwerken zoals Path en Slack geven gebruikers al langer eenzelfde soort mogelijkheid. Daarnaast diende Facebook onlangs een patentaanvraag in die dezelfde richting wees.

Gebruikers vragen al jaren om een soort Vind ik niet leuk-knop. Tijdens een vraag-en-antwoordsessie in september zei Facebook-topman Mark Zuckerberg dat het platform inderdaad werkt aan een manier om meer emoties te kunnen uitdrukken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl