De dader werd door een militair doodgeschoten
NOS NieuwsAangepast

Steekpartijen in Tel Aviv en Jeruzalem

In de Israëlische stad Tel Aviv heeft een militair een man doodgeschoten die kort daarvoor vier mensen had neergestoken. De vier, onder wie een militair, raakten lichtgewond.

De dader, volgens de politie een Palestijn, gebruikte een schroevendraaier als steekwapen.

Jeruzalem

Eerder vandaag werd bij het hoofdbureau van de politie in Jeruzalem een 25-jarige Joodse man op straat neergestoken. De politie hield de dader aan. Volgens Israëlische media gaat het om een 19-jarige Palestijn uit de bezette gebieden.

Opnieuw steekpartijen in Israel

Het slachtoffer, een student van een Talmoedschool, werd in het bovenlichaam gestoken en liep ernstige verwondingen op. Een voorbijganger raakte lichtgewond bij de aanslag.

Spanning

De spanning in Israël en de bezette gebieden is de afgelopen weken hoog opgelopen. Vier Israëliërs zijn bij aanslagen, waaronder een andere steekpartij in Jeruzalem, omgekomen. In totaal werden drie Palestijnse aanvallers doodgeschoten, en ook elders vielen nog twee Palestijnse doden.

De onrust begon drie weken geleden op de Tempelberg, de heilige plek voor joden en moslims in Jeruzalem. Sindsdien zijn er regelmatig botsingen tussen Palestijnen en het Israëlische leger.

'Onduidelijk of aanvallen gecoördineerd zijn'

In een poging de rust terug te brengen heeft de Israëlische premier Netanyahu alle prominente politici, zowel van Joodse als van Arabische afkomst, verboden de Tempelberg te bezoeken. Hij wil voorkomen dat de ministers en leden van de Knesset deze gevoelige plaats gebruiken voor politiek gewin.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl