Nieuwe Volkswagen Beetles bij een dealer in North-Virginia
NOS Nieuws

Volkswagen trekt aanvragen voor autocertificaten VS in

Volkswagen heeft voor dieselauto's die volgend jaar geleverd moeten worden de aanvraag van noodzakelijke certificaten in de VS ingetrokken. Daardoor moeten duizenden auto's die al naar de VS waren verscheept in containers blijven staan.

Het gaat om de dieselmodellen voor 2016 van de Jetta, Golf, Passat en Beetle. Volgens de Amerikaanse VW-topman Michael Horn is de aanvraag van die modellen ingetrokken, omdat er software in de auto's zit die niet was aangegeven bij de milieudiensten. Met de software worden de uitstootwaarden van dieselauto's gemanipuleerd.

Volkswagen zegt dat er wordt gewerkt aan nieuwe, correcte aanvragen. Het is niet duidelijk of die op tijd kunnen worden goedgekeurd voor de verkoop van de nieuwe modellen in de VS.

11 miljoen auto's

Eergisteren maakte Volkswagen in Duitsland bekend dat waarschijnlijk vanaf januari auto's met sjoemelsoftware worden aangepast. De autofabrikant verwacht dat een software-update bij de meeste auto's voldoende is. Hoe de problemen bij al verscheepte nieuwe auto's zoals in de VS worden opgelost, is nog onduidelijk.

Ook is niet bekend hoelang de hersteloperatie gaat duren en hoeveel dat de fabrikant zal kosten. De manipulerende software zit wereldwijd in 11 miljoen auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl