NOS Nieuws

Duizend KLM'ers doen oproep aan Franse collega's

Verontruste KLM-werknemers roepen in een petitie Franse collega's bij Air France op om geschillen met de directie "op een constructieve wijze op te lossen".

In een paar uur tijd is de petitie gisteravond door ongeveer duizend KLM'ers ondertekend. Dat is circa tien procent van het cabinepersoneel. De petitie is er ook in een Franse versie.

In de petitie vragen de opstellers aan de Air France-collega's om af te zien van verdere "publieksonvriendelijke acties", waarmee het personeel doelt op stakingen. "Verder onder druk zetten van de kaspositie zal geen oplossing bieden en de problemen alleen maar vergroten." Een vorige staking kostte luchtvaartmaatschappij Air France-KLM een kleine half miljard euro.

Kleerscheuren

De zorgen onder de KLM'ers zijn alleen maar toegenomen sinds afgelopen maandag, toen protestacties van de Franse bonden tegen de Air France-directie uit de hand liepen. Het hoofd personeelszaken werden de kleren van het lijf getrokken door boos personeel.

De KLM'ers die zich zorgen maken over de situatie bij de Franse collega's hebben nog niet besloten wat ze met de petitie gaan doen. In principe willen ze die in Parijs overhandigen als er weer acties dreigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl