Wilders in Almere met voor- en tegenstanders van de komst van een asielzoekerscentrum
NOS Nieuws

PVV opent meldpunt voor overlast asielzoekers

De Partij voor de Vrijheid opent een mailadres waar burgers overlast door asielzoekers kunnen melden. Aanleiding voor het meldpunt is "het toenemend geweld in en om asielzoekerscentra in Nederland", staat op de website van de PVV.

"De PVV maakt zich zorgen over de veiligheid van de Nederlandse burgers en wil met het meldpunt de klachten van Nederlandse burgers vertalen naar politiek Den Haag".

Kans

Volgens PVV-leider Wilders "importeert" Nederland tienduizenden asielzoekers. "Hier zullen veel Nederlandse burgers helaas last van ondervinden,"schrijft hij op de site. "Wij geven de Nederlandse burgers de kans hun ervaringen te delen met de enige politieke partij die wel naar hen luistert."

PVV opent meldpunt voor overlast asielzoekers

Het is niet de eerste keer dat de PVV een meldpunt opent. In 2012 ging het om een Polen-meldpunt en dat leidde tot veel kritiek in de Tweede Kamer en bij Midden- en Oost-Europese landen. In 2011 werd het meldpunt straatterreur geopend en in 2009 het meldpunt kilometerheffing.

Afgelopen weekend ging PVV-leider naar Almere om te flyeren tegen de komst van een asielzoekerscentrum, vandaag flyert hij in Purmerend.

Volgens SP-leider Roemer maakt zijn partij ook wel eens gebruik van meldpunten. Hij zegt benieuwd te zijn naar de reacties op het jongste PVV-meldpunt.

Geen behoefte

SGP-fractievoorzitter Van der Staaij geen behoefte te hebben aan "allerlei meldpunten". Hij denkt dat er nu al voldoende ruimte is voor burgers om zijn partij te benaderen als ze vragen of zorgen hebben.

Fractievoorzitter reageren op meldpunt Wilders

GroenLinks-fractievoorzitter Klaver zegt dat er behoefte is om problemen op te lossen. Hij wijst erop dat de opvang op sommige plekken heel grootschalig is. "Het zou goed zijn als we zouden kijken hoe dat kleinschaliger kan", aldus Klaver.

Koel hoofd

Minister Asscher zegt niet bezig te zijn met het meldpunt van de PVV. "Ik richt me tot de Nederlanders. Nederlanders die aan de ene kant in de rij staan om te helpen en aan de andere kant de zorg hebben. En de boodschap is: we kunnen dit in Nederland in goede banden leiden. We hebben een koel hoofd nodig en een warm hart", aldus de minister.

Asscher: overlast asielzoekers bij overheid of politie melden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl