Politie bij de Universiteit van Leiden
NOS Nieuws

Universiteit Leiden uren bewaakt om dreigbericht

De politie heeft vanmorgen urenlang gebouwen van de universiteit in Leiden bewaakt vanwege de dreiging van een schietpartij. Ook in Den Haag werden universiteitsgebouwen bewaakt.

De bedreiging werd geuit via het internationale webforum 4Chan, zegt de universiteit. De politie spreekt dat tegen en zegt te hebben gehandeld op basis van andere berichten.

De gebouwen zijn niet ontruimd. De lessen in beide steden gingen gewoon door. Om 12.00 uur werd de beveiliging opgeheven.

De beveiliging was volgens de politie een voorzorgsmaatregel. Er werden meerdere eenheden ingezet. Er was geen reden om aan te nemen dat er iemand met een wapen rondloopt, zei een woordvoerder.

Eerdere dreigementen

Het is niet de eerste keer dat er een dreiging via het forum 4chan is tegen een onderwijsinstelling in Leiden. In 2013 sloten alle middelbare en mbo-scholen een dag hun deuren in verband met de dreiging van een schietpartij. Dat dreigement was gericht tegen een leraar.

Agenten bewaakten de schoolingangen nog dagen. Later werd een Nederlandse man van 19 veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur. Via zijn laptop was het dreigement vanuit Costa Rica verstuurd. Volgens de man had een Amerikaanse toerist dat gedaan.

  • AS Media
    De politie bewaakte vanmorgen de universiteit vanwege een dreigement
  • Atze Oosterhof
    De politie bewaakt verschillende gebouwen van de universiteit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl