ANP
NOS Nieuws

Grote staking ambulancepersoneel morgen

Ambulancepersoneel legt morgen in grote delen van het land het werk neer uit onvrede over de arbeidsomstandigheden. Van 12.00 uur tot 16.00 uur rukken de ambulances alleen uit in spoedgevallen, meldt vakbond FNV Zorg & Welzijn.

In totaal doen zo'n 1500 ambulancemedewerkers mee aan de staking, meer dan de helft van het totaal, volgens FNV-bestuurder Fred Seifert. De staking is vooral in de Randstad. "De werkdruk is daar veel te hoog," aldus Seifert. Behalve in Noord- en Zuid-Holland en Utrecht leggen de ambulancemedewerkers ook in Oost-Nederland, Flevoland en Gelderland het werk neer.

Zonder cao

Ambulancemedewerkers zitten inmiddels tien maanden zonder cao. Ze willen een loonsverhoging van 2,5 procent, betere afspraken over scholing en geen nachtdiensten meer voor 55-plussers. Werkgeversgroep Ambulancezorg Nederland wil hier niet in meegaan.

Sinds mei voert het ambulancepersoneel actie. Zo werken ze niet meer over en gaan ze na elke rit terug naar hun standplaats, wat veel extra tijd kost. Daarnaast vonden er eerder al stakingen per regio plaats. Nu gebeurt dit voor het eerst in tien ambulance-regio's tegelijk. Volgens de FNV blijft het ambulancepersoneel de komende weken actievoeren zolang er geen cao is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl