De gezonken Flintstar
NOS Nieuws

Nederlands vrachtschip gezonken, bemanning gered

Voor de Belgische kust zijn twee schepen op elkaar gebotst. Het gaat om het Nederlandse vrachtschip Flinterstar en een tanker met vloeibaar gas die vaart onder de vlag van de Marshalleilanden. Twaalf mensen zijn overboord geslagen, maar zij zijn allemaal gered. Wel is de kapitein onderkoeld geraakt.

Het 130 meter lange Nederlandse vrachtschip is gezonken. Volgens de Nederlandse kustwacht kwam de reddingsoperatie van de Belgische collega's snel op gang. "Ook waren er veel vissersbootjes in de buurt. Die hebben meteen geholpen", zei een woordvoerster in het NOS Radio 1 Journaal.

De eigenaar van de Flinterstar zegt dat de bemanning goed heeft gereageerd toen het schip met de tanker in botsing kwam. "Ik ben apetrots op mijn team. De kapitein is buiten levensgevaar en de andere mannen zitten nu aan de koffie om bij te komen."

Niet gevaarlijk

Het Nederlandse vrachtschip had volgens de eigenaar geen gevaarlijke lading aan boord. Wel is brandstof in zee terechtgekomen. "Maar dat is niet veel, want het gaat niet om een tanker. Ik heb gehoord dat nu een oliescherm wordt geplaatst om de olie tegen te houden."

De Flinterstar was op weg van Antwerpen naar Bilbao, in Spanje. Het schip ligt nu op een zandbank. Alleen de kranen steken volgens de eigenaar nog boven het water uit.

Het vrachtschip ligt buiten de vaargeul en daardoor veroorzaakt het volgens de Belgische autoriteiten nauwelijks problemen voor het scheepvaartverkeer.

De Kustwacht over de aanvaring tussen de twee schepen op de Noordzee

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl