Daniel Sprong AFP

Sprong begint als 'rookie' bij Penguins

tijd van publicatie

De ijshockeyer Daniel Sprong heeft dusdanig overtuigd bij de Pittsburgh Penguins, dat de achttienjarige Nederlander het seizoen als 'rookie' mag beginnen bij zijn club. Dat heeft de Amerikaanse ijshockeyclub naar buiten gebracht.

Drafts

Sprong werd in juni van dit jaar als 46ste gekozen bij de 'NHL Drafts', het evenement waar profclubs de beste ijshockeyers uit de lagere regionen mogen kiezen. Sprong kende een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hij maakte onder meer drie doelpunten, waaronder één bij zijn debuut. Nu heeft hij een definitief plekje veroverd in het eerste team van de Pittsburgh Penguins. 

Hij heeft nu negen wedstrijden om zich definitief te bewijzen, voordat zijn contract definitief ingaat. “Het is een lekker gevoel. Ik ben erg blij met dit goede nieuws, maar het is nog niet klaar. Ik moet goed blijven spelen om mijn plekje in het eerste te behouden", klonk Sprong strijdvaardig. 

Geintje

Zijn ouders stelde hij niet meteen op de hoogte van het goede nieuws, maar besloot het later met een knipoog te doen. "Ik vertelde mijn moeder dat de club me weg wilde sturen. Ik haalde een geintje met haar uit." 

"Ze kon er niet heel erg om lachen, maar uiteindelijk waren ze heel blij toen zij en mijn vader (oud-international Hannie Sprong, red.) van het goede nieuws hoorde. Ik heb ze verteld dat het het waard was om hierheen te verhuizen." Sprong verhuisde op zevenjarige leeftijd naar Canada om aan zijn droom te werken.

Seizoensaanvang

Donderdag begint het NHL-seizoen voor de Pittsburgh Penguins. De drievoudig kampioen ontvangt in eigen huis de Dallas Stars. Mocht hij daadwerkelijk spelen, dan is hij de eerste Nederlander sinds Ed Kea die in de Amerikaanse profcompetitie uitkomt.

STER Reclame