Bernanke was tijdens de crisis voorzitter van de Amerikaanse centrale bank
NOS Nieuws

Bernanke: meer bankiers en Wall Street-managers vervolgen

Oud-voorzitter Ben Bernanke van de Amerikaanse centrale bank vindt dat sommige bankiers en Wall Street-managers individueel berecht moeten worden voor hun rol in de financiële en economische crisis. In een interview met USA Today zei hij dat sommige bankiers wat hem betreft de cel in moeten.

Bernanke noemde in het interview geen namen. Hij was voorzitter van de Federal Reserve toen de crisis uitbrak na de val van Lehman Brothers. Hij was verantwoordelijk voor het overnemen van de hypotheekgiganten Freddie Mac en Fanny Mae en de miljardensteun voor wankelende financiële instellingen.

Personen

Volgens de oud-voorzitter richt justitie zich vooral op het aanpakken van de instellingen die verantwoordelijk zijn geweest voor de crisis. Hij vindt dat er ook naar personen moet worden gekeken. "Alles wat er mis is gegaan, of wat illegaal was, is overduidelijk het werk geweest van personen en niet van een abstract bedrijf", zegt Bernanke.

Bernanke benadrukte dat de Federal Reserve geen vervolging kan instellen, maar dat dat aan justitie is. Hij gaf het interview om het boek te promoten dat binnenkort uitkomt over zijn tijd als voorzitter van de Amerikaanse centrale bank.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl