AFP
NOS Nieuws

Bild: Duitse overheid verwacht 1,5 miljoen vluchtelingen

De Duitse overheid verwacht dat dit jaar 1,5 miljoen vluchtelingen naar Duitsland komen. Dat blijkt volgens Bild uit vertrouwelijke overheidsdocumenten. Dat aantal ligt flink hoger dan de 800.000 tot een miljoen vluchtelingen waar Duitsland eerder rekening mee hield.

De Duitse regering maakt zich volgens de krant zorgen over de voorzieningen die moeten worden getroffen voor het toenemend aantal asielzoekers. De deelstaten en gemeenten hebben nu al moeite met het regelen van onderdak en sanitaire faciliteiten.

In de interne prognose van een niet nader genoemde overheidsdienst staat dat in het laatste kwartaal rekening moet worden gehouden met de komst van 920.000 vluchtelingen. Minister Caffier van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern bevestigde dit getal afgelopen weekend in een interview. Hij zei te verwachten dat dit jaar zo'n 1,2 tot 1,5 miljoen vluchtelingen naar Duitsland komen.

Volgens Berlijn is het heel erg lastig om precieze aantallen te noemen. Dat komt onder meer doordat niet iedereen die Europa binnenkomt goed wordt geregistreerd.

Onmogelijke

De Duitse minister Schäuble van Financiën benadrukt ondertussen dat de vluchtelingenstroom naar Europa moet worden beperkt. Hij zei dat in een interview met televisiezender ZDF. "We moeten klaar staan om mensen te helpen, maar we kunnen niet het onmogelijke doen."

Hij wijst erop dat het een Europese opdracht is om de instroom van vluchtelingen te beperken. Volgens hem wordt er door de Europese Unie hard aan gewerkt, vooral in samenwerking met Turkije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl