De volleybalsters juichen na de winst tegen Italië
NOS Sport

De sport van zaterdag bij de NOS

Het succes van de Nederlandse volleybalsters op het EK heeft al voor enige volleybalkoorts gezorgd in Nederland. Vanmiddag kan die koorts weer nieuwe hoogtes bereiken als Nederland in de Rotterdamse Ahoy in de halve finales aantreedt tegen Turkije. De NOS besteedt daar vandaag uiteraard ruimschoots aandacht aan.

De halve eindstrijd is rechtstreeks te zien op NPO 1 en NOS.nl. De extra uitzending begint om 15.20 uur, met commentaar van Maarten Tip. Op NPO Radio 1 zijn ruime flitsen van de volleybalkraker te horen. De tussenstand is uiteraard ook te volgen via Teletekst.

Live volleybal bij de NOS: Nederland-Turkije

Voetbal

Er wordt natuurlijk ook weer gevoetbald in de eredivisie. Er staan zaterdag vier wedstrijden op het programma: NEC-ADO Den Haag, Roda JC-SC Cambuur, Willem II-PEC Zwolle en Excelsior-FC Utrecht.

Alle duels zijn live te volgen via NOS Langs de Lijn (van 19.00 uur tot 23.00 uur op NPO Radio 1), het liveblog op NOS.nl en Teletekst. De samenvattingen zijn vanaf 22.40 uur te zien bij Studio Sport op NPO 1.

Epke Zonderland tijdens een persconferentie in de sporthal van het KNGU Bondsbureau

Turnen en judo

Maar er is nog meer sport. In Hoofddorp wordt een turninterland gehouden tussen Nederland en Wit-Rusland. Mét Epke Zonderland, die op tijd is hersteld van een hersenschudding. En in Rotterdam worden de NK judo gehouden, waarbij ook afscheid wordt genomen van Marjolein van Unen. Zij is na achttien jaar gestopt als bondscoach van de judovrouwen.

Aan beide evenementen wordt aandacht besteed in het Sportjournaal (18.50 uur, NPO 1) en de late Studio Sport-uitzending om 23.35 uur, ook op NPO 1.

Sportforum

Liefhebbers van een goed gesprek over sport kunnen vanaf 17.00 uur terecht bij het Sportforum van Langs de Lijn op NPO Radio 1. Journalisten Henk Hoijtink (Trouw), Jasper Boks (Helden Online) en Mark Misérus (de Volkskrant) bespreken daar de belangrijkste sportgebeurtenissen van de afgelopen week onder leiding van Gert van 't Hof.

Programma sport zaterdag

15.20 uurStudio Sport ExtraNPO 1 en NOS.nlEK volleybal: Nederland-Turkije
17.00 uurSportforumNPO Radio 1Met Henk Hoijtink, Jasper Boks en Mark Misérus
18.45 uurSportjournaalNPO 1Met o.a. EK volleybal en NK judo
19.00 uurLangs de LijnNPO 1Met o.a. eredivisievoetbal, EK volleybal, NK judo en turnen
22.40 uurStudio Sport EredivisieNPO 1 en NOS.nlSamenvattingen van de vier eredivisieduels en vooruitblik op Ajax-PSV
23.35 uurStudio SportNPO 1 en NOS.nlMet o.a. EK volleybal, NK judo, WK rugby en turnen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl