Arjen Robben inzetbaar voor Bayern tegen Dortmund?
NOS Voetbal

Guardiola laat inzetbaarheid Robben open

Hoewel Danny Blind hem niet opriep voor de interlands tegen Kazachstan en Tsjechië sluit Pep Guardiola een optreden van Arjen Robben zondag in de Duitse topper tegen Borussia Dortmund niet uit. Goed nieuws voor Oranje?

“Hij zit in de laatste fase van zijn herstel, maar heeft nog niet met ons meegetraind”, aldus Guardiola vrijdag tijdens een persconferentie in München. “Ik weet niet of hij zondag kan spelen.”

Robben raakte een maand terug tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen IJsland (1-0 verlies) geblesseerd aan zijn lies. Begin deze week keerde hij voor individuele oefeningen terug op het trainingsveld.

Arjen Robben verlaat geblesseerd het veld

Goed nieuws?

Een eventueel optreden van Robben tegen Dortmund zou in theorie goed nieuws kunnen betekenen voor Oranje. Volgens de UEFA-regels is de aanvaller dan ook weer oproepbaar voor Oranje, als Blind dat zou willen. Als Robben vanwege zijn blessure nog ontbreekt tegen Dortmund, is hij niet beschikbaar.

De selectie van 23 spelers die Blind vrijdag openbaarde, is niet definitief. Tot een dag voor een kwalificatiewedstrijd kunnen nog wijzigingen worden doorgegeven aan de UEFA. Nederland speelt op 10 oktober tegen Kazachstan in Astana en op 13 oktober tegen Tsjechië in Amsterdam.

Pep Guardiola en Arjen Robben

Gewaarschuwd

Gezien het blessureverleden van Robben is het onwaarschijnlijk dat Guardiola een risico neemt met Robben. Dat deed hij eind april van dit jaar nog wel, in de halve finales van de DFB-Pokal tegen Dortmund. Robben maakte toen als invaller zijn rentree na vijf weken afwezigheid vanwege een buikspierblessure en viel meteen weer geblesseerd uit.

Door een spierscheuring in de linkerkuit miste Robben het slot van het seizoen. Zonder Robben verloor Bayern het bekerduel met Dortmund en gingen de Zuid-Duitsers ook in de halve finales van de Champions League ten onder tegen FC Barcelona. Guardiola is gewaarschuwd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl