Minister Van der Steur in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Kamer neemt genoegen met excuses van Van der Steur

De Tweede Kamer neemt genoegen met de excuses die minister Van der Steur heeft aangeboden voor de gang van zaken rond de foto van Volkert van der Graaf. Wel spreken verschillende partijen van een laatste kans voor de minister.

"Geen nieuwe lijken uit de kast", vond CDA'er Oskam. "De minister krijgt een gele kaart, hij kan zich nog nauwelijks fouten veroorloven", zei D66-Kamerlid Berndsen. "Eens, maar nooit weer", zei SP'er Van Nispen.

Aan de slag

Ook coalitiepartij PvdA vindt dat er op het ministerie van Veiligheid en Justitie beter gecommuniceerd moet worden. "Het moet beter. Ik ben er van overtuigd dat de minister met volle kracht aan de slag gaat", zei Kamerlid Recourt.

Van der Steur bood vanmiddag excuses aan voor de verwarring die hij zelf had gecreëerd. In het Vragenuurtje van vorige week zei hij dat het OM pas een dag van tevoren op de hoogte was gesteld dat een foto van de moordenaar van Pim Fortuyn gepubliceerd zou worden.

Hij meldde niet dat medewerkers hem hadden verteld dat er al veel langer werd gesproken over de mogelijkheid van een foto.

Van der Steur mag blijven van de Kamer

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl