Alves hoopt op contract bij sc Heerenveen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Afonso Alves heeft donderdag meegetraind bij sc Heerenveen. De 34-jarige Braziliaan zette voor het eerst sinds eind 2008 voet op het trainingscomplex Skoatterwâld. De voormalig topscorer van de eredivisie houdt zijn conditie op peil bij Heerenveen. "Ik ben er trots op hier weer te zijn en het voelt goed om mee te trainen met Heerenveen."

Twee jaar geleden stond Alves voor een terugkeer bij de Friese club. Hij zou toen ook meetrainen met Heerenveen, maar kwam tot twee keer toe niet opdagen omdat zijn gevoel niet goed zou zijn. Hij moest van toenmalig trainer Marco van Basten meetrainen met de beloften en daar zou hij geen trek in hebben gehad.

Rentree?

Nu is Alves dus wel aangesloten bij de beloften. Of hij in een later stadium ook gaat meetrainen met het eerste elftal is nog niet bekend. Alves staat niet onwelwillend tegenover een contract bij Heerenveen. 

"Ik hoop het, maar ik weet niet of ik blijf of niet", begint Alves. "Ik kan nog wel spelen, al ben ik ben wel geblesseerd geweest. Ik ben teruggekeerd naar Brazilië en heb een jaar niet gevoetbald. Nu ben ik weer fit en Heerenveen is een serieuze optie. Ik ben hier om mijn carrière nieuw leven in te blazen."

Alves: trots om hier weer te zijn

Meer dan welkom

Trainer Dwight Lodeweges wil nog niet zeggen of Heerenveen Alves een contract gaat aanbieden. "Daar is het nu veel te vroeg voor. Hij heeft pas één keer meegetraind. Maar duidelijk is dat hij een icoon is voor de club. En daarom is hij meer dan welkom om mee te trainen. Als hij straks fit is en hij kan nog goed voetballen, dan is hij ook welkom in de selectie. Maar zo ver zijn we nog niet."

Lodeweges ziet dat Alves nog altijd populair is. "Zelfs onze Zweedse jongens kennen hem nog goed. Hij is een grootheid. Je moet spelers die veel hebben betekend voor de club met respect behandelen. Als er dan een vraag binnenkomt om mee te trainen, ga je daarmee akkoord."

Lodeweges: als Alves fit is, is hij meer dan welkom

45 doelpunten

Alves speelde in de periode van 2006 tot 2008 anderhalf jaar voor Heerenveen. Hij maakte in 39 wedstrijden 45 doelpunten. In het seizoen 2006/2007 kroonde hij zich tot topscorer van de eredivisie met 34 goals. In de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo schreef de Braziliaan geschiedenis. Hij maakte zeven doelpunten in de 9-0 overwinning op de Heraclieden.

Alves vertrok in de winter van 2008 van sc Heerenveen naar het Engelse Middlesbrough, om in september 2009 naar Qatar te vertrekken. Daar speelde Alves achtereenvolgens voor Al Sadd, Al Rayyan en Al Gharafa.  

STER reclame