NOS Voetbal

Cocu: eerste helft PSV onwaardig

Cocu: eerste helft PSV onwaardig

Na een dramatische eerste helft in het Champions Leagueduel bij CSKA Moskou, vocht PSV zich in de tweede helft knap terug. De 3-0 achterstand werd teruggebracht naar 3-2. Verder kwamen de Eindhovenaren niet.

"De eerste helft was PSV onwaardig, we zijn door de ondergrens gezakt", reageerde trainer Phillip Cocu na afloop. Dat zijn ploeg pas na de rust echt wakker was werd bepaald door meerdere factoren volgens de oud-international.

"CSKA heeft heel goede spelers. Daar moet je meteen gefocust op zitten, juiste keuzes maken. We krijgen twee penalty's tegen, ik denk onnodig, dat hadden we kunnen voorkomen."

Scherpte

"Hetzelfde bij het verdedigen bij de tweede tegengoal. We staan gewoon niet goed. Beide centrale verdedigers dekken in de zone en geen van beiden dekt de spits. Dat is ook een bepaalde vorm van scherpte, en dat was op alle fronten, als zij de bal hadden, ondermaats."

De gedeeltelijke comeback in de tweede helft zorgde uiteindelijk voor nog een klein beetje positivisme bij de oefenmeester.

"De tweede helft hebben we laten zien dat we het wel kunnen. Als je de eerste helft wel zo speelt, dan hadden we hier niet hoeven verliezen."

Pröpper na CSKA-PSV

Meer ingezeten

"We hebben het gevoel dat er veel meer had ingezeten", aldus PSV-keeper en gelegenheidsaanvoerder Jeroen Zoet. "We geven de wedstrijd in twintig minuten weg. Het is doodzonde. Het mag nooit gebeuren dat je zo ver achter komt te staan."

"We kregen de bal niet goed weg, kwamen onder druk en kregen snel goals tegen. Het zijn kleine dingen die hier genadeloos hard worden afgestraft. Laten we daar een heel goeie les uit leren. We hadden hier gewoon punten kunnen halen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl