1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Amerikaanse internetmiljardairs steken geld in Nederlands bedrijf

Adyen, een Nederlands bedrijf dat wereldwijd betalingsverkeer regelt, krijgt een investering van enkele Amerikaanse internetmiljardairs. Dat bevestigt het bedrijf aan de NOS, na berichtgeving hierover in het Financieele Dagblad. Met de investering wordt Adyen gewaardeerd op 2 miljard euro.

Het bedrijf zorgt ervoor dat het geld dat je uitgeeft in een webwinkel via de bank of creditcardmaatschappij daar ook terechtkomt.

Grote namen

Hoeveel de miljardairs in het bedrijf steken, is onbekend. "De investeerders houden van discretie", zegt een woordvoerder.

Adyen krijgt geld van Iconiq, een mysterieus investeringsbedrijf uit Silicon Valley. Het vertegenwoordigt onder andere Facebook-baas Mark Zuckerberg, Twitter-oprichter Jack Dorsey en Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg.

Iconiq beschikte in december vorig jaar over 1,4 miljard dollar om te investeren en mocht toen meedenken over nog eens 7,6 miljard dollar, aldus zakenblad Forbes.

4500 klanten

In 2014 ontving Adyen ook al eens een investering, van 200 miljoen euro. Daarmee werd het bedrijf toen al gewaardeerd op 1,2 miljard euro. In gesprek met het FD zegt Pieter van der Does, mede-oprichter van Adyen, dat het bedrijf niet op zoek was naar nieuw kapitaal. "We hebben deze ronde exclusief voor Iconiq gedaan." Volgens het FD waren de Amerikaanse miljardairs bang de boot te missen.

Het Nederlandse bedrijf verwacht dit jaar een omzet te behalen van 330 miljoen euro. Adyen heeft 4500 klanten en begeleidt jaarlijks 40 miljard euro van kaarthouders naar webshops.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl