Het Omnisport in Apeldoorn is een veelgebruikte locatie voor sportevenementen
NOS Sport

Atletiekunie wil ook EK indoor 2019 naar Nederland halen

De Atletiekunie gaat een poging doen om in 2019 de Europese indoorkampioenschappen naar Nederland te halen. Het multifunctionele Omnisport in Apeldoorn moet als locatie van het tweejaarlijkse evenement fungeren.

Zowel de provincie Gelderland als de gemeente Apeldoorn stemde in met het plan van de Atletiekunie. Uiterlijk 15 november dienen de organisatieplannen in een bidprocedure officieel bekend te worden gemaakt aan de Europese atletiekfederatie.

Mei 2016

Naast Apeldoorn tonen ook het Schotse Glasgow en het Wit-Russische Minsk interesse in het toernooi. De Europese atletiekfederatie beslist in mei 2016 op welk land de keuze valt.

Twee keer eerder was Nederland gastheer van de EK indoor: in 1973 (Rotterdam) en in 1989 (Den Haag). Nederland organiseert in juli 2016 de EK atletiek in de open lucht. Dit toernooi heeft plaats in Amsterdam.

Multifunctioneel

Het Omnisport in Apeldoorn is in het verleden dikwijls gebruikt voor sportevenementen zoals het WK baanwielrennen, Davis Cup, Fed Cup en recentelijk het EK volleybal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl