NOS Nieuws

Geen Emmy voor NOS-verslag over nationale rouw MH17

De Canadese omroep CBC News heeft een Emmy gewonnen voor een reportage over de ebola-epidemie in West-Afrika. In dezelfde categorie waren nog drie genomineerden, waaronder de NOS voor een reportage over de dag van nationale rouw na de ramp met de MH17.

Namens de NOS was nieuwslezer Rik van de Westelaken bij de uitreiking in New York. Hij gunt de winnaars uit Canada de prijs van harte. "De makers van de reportage moesten na hun werk nog drie weken in quarantaine. Ze hebben een pittige tijd gehad."

And the Emmy goes to...

Medaille en oorkonde

Van de Westelaken kijkt met plezier terug op de dag die begon met een lunch. Daar kregen alle genomineerden een medaille en oorkonde. "Het was heel erg leuk om al die andere journalisten te spreken en te merken dat we veel gemeen hebben ook al kom je uit een ander land. We hebben allemaal hetzelfde werk en dezelfde bezieling".

Presentator Rik van de Westelaken en NOS-regisseur Pim Marks op de rode loper in New York

De uitreiking zelf was volgens Van de Westelaken bijzonder. Hij had voor de zekerheid een briefje met een toespraak in zijn zak. "Tijdens de bekendmaking dacht ik nog dat het maar goed is dat ik iets op papier heb staan, want je weet maar nooit of je door emoties en de zenuwen wel op de goede woorden komt."

De Emmy is een prestigieuze internationale televisieprijs. In totaal zijn er veertig categorieën.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl