Epke Zonderland is herstellende van een lichte hersenschudding
NOS Sport

Zonderland herstelt in luwte en mijdt pers

Epke Zonderland wil zich in alle rust klaarstomen voor de WK turnen. De Fries kan daarom even geen aandacht van de pers gebruiken.

"Helaas heb ik een aantal weken geleden tijdens een training een hersenschudding opgelopen doordat ik ongelukkig op de mat terechtgekomen ben", zegt Zonderland in een verklaring.

"Ik heb daardoor in eerste instantie niet kunnen trainen en moest mij letterlijk terugtrekken in het donker. Sinds enige tijd kan ik gelukkig weer trainen, alhoewel ik het geleidelijk moet opbouwen."

Even geen media-aandacht

De 29-jarige Zonderland houdt daarom de aandacht van de media van zich af. "Ik wil alle niet-noodzakelijke prikkels vermijden en alle energie gebruiken voor de trainingen en herstel. Dit is de reden waarom ik momenteel ervoor kies om geen interviews te geven en ik me zo min mogelijk in de openbaarheid begeef."

De regerend wereldkampioen op de rekstok komt aanstaande zaterdag in Hoofddorp weer in actie bij een interland tussen Nederland en Wit-Rusland. Zonderland werkt dan een aangepaste oefening af.

De WK turnen worden afgewerkt van 23 oktober tot en met 1 november in Glasgow.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl