Sjoerd Marijne troost zijn spelers na de verloren EK-finale
NOS Sport

Hockeybond zet bondscoach Marijne op straat

Sjoerd Marijne is ontslagen als bondscoach van de hockeyvrouwen. De hockeybond kwam tot dat besluit omdat er een verschil van inzicht is over het proces naar de Olympische Spelen.

"Om op lange termijn aan de top te blijven en de kans op het halen van een olympische titel te vergroten, meent de KNHB dat een verandering in aanpak noodzakelijk is", luidt het persbericht.

Verloren EK-finale

De verloren EK-finale van vorige maand heeft Marijne ook geen goed gedaan. Oranje stond daarin tegen Engeland - geen bijzonder sterke tegenstander - met 2-0 voor, maar verloor alsnog op shoot-outs van het gastland. Op de elf voorgaande EK's stond Oranje negen keer in de finale en werd acht keer de titel veroverd.

Technisch directeur Arno den Hartog: "Voor Sjoerd heb ik respect, we werkten eerder naar volle tevredenheid met elkaar samen. Op basis van de laatste evaluaties werd voor beide partijen duidelijk dat dit besluit op weg naar Rio noodzakelijk was."

Olympisch ticket

De 41-jarige Marijne nam vorig jaar het stokje over van Max Caldas, die na het gewonnen WK in eigen land naar de mannen overstapte. Op zijn eerste grote toernooi, de Champions Trophy in Mendoza, moest Marijne genoegen nemen met brons na een nederlaag in de halve finale tegen gastland Argentinië.

De nieuwe bondscoach leidde Oranje afgelopen zomer bij de halvefinaleronde van de Hockey World League in Brussel wel naar de winst en een ticket voor Rio. Op het EK ging het daarna in de finale mis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl