Peter Sagan toont de Slowaakse vlag tijdens de medailleceremonie bij de WK in Richmond AFP

Ploegleider De Jongh trots op 'super Sagan'

tijd van publicatie

Steven de Jongh heeft bewondering voor de wereldtitel van Peter Sagan in Richmond. "Hij beschikt niet over de sterkste ploeg. Als je dan wereldkampioen kan worden, heel netjes", zegt de ploegleider van Tinkoff Saxo, waar hij met Sagan samenwerkt.

De Slowaak verkeerde volgens De Jongh in goede vorm na de Tour de France, maar een valpartij in de Vuelta schopte zijn voorbereiding in de war. Sagan koos daarop voor een hoogtestage in Amerika en dat betaalde zich uit.

'Hoogtestage basis voor supervorm Sagan op WK'

De reactie van ploegleider Steven de Jongh van Tinkoff Saxo na de wereldtitel van Peter Sagan in Richmond. Sagan staat onder contract bij Tinkoff Saxo.

"In aanloop naar de ploegentijdrit zeiden veel jongens al dat hij makkelijk rijdt en de te kloppen man zou worden voor de wegwedstrijd. Dat heeft hij laten zien. Vandaag zagen we een super Sagan", aldus De Jongh.

Terpstra

Ook sprak de ploegleider zijn lof uit voor landgenoot Niki Terpstra. "Niki plaatste een heel goede aanval (in de slotfase, red.), alleen had hij de pech dat John Degenkolb goed en snel reageerde. Die zat er als sprinter bovenop."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wegwedstrijd kleurt oranje, maar Sagan is de sterkste
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame