Dirk Kuijt heeft Feyenoord op 1-0 gezet in het eredivisieduel met PEC Zwolle. Pro Shots

Feyenoord heeft in eigen huis zonder geweldig te spelen een verdiende 2-0 zege geboekt op PEC Zwolle. 

PEC zette vroeg druk en Feyenoord had het lang moeilijk met de opbouw. Tegen de rust kregen de Rotterdammers toch een overwicht, wat een grote kans voor Kramer opleverde. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot naast. 

De Rotterdamse druk hield na rust aan en leidde tot de verdiende 1-0. Na een overstapje van Michiel Kramer schoot Dirk Kuijt, die donderdag in het bekerduel met PEC Zwolle zijn eerste twee veldtreffers had gemaakt sinds zijn terugkeer, de bal resoluut tussen de palen.

Dirk Kuijt ontvangt de felicitaties nadat hij Feyenoord op een 1-0 voorsprong heeft gezet in het eredivisieduel met PEC Zwolle. Pro Shots

PEC zocht daarna vaker de aanval, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Feyenoord wist pas laat van de ruimte te profiteren. Nadat Kuijt op de eigen zestien meter de bal had veroverd, belandde de bal via Michiel Kramer bij uitblinker Eljero Elia. De vleugelspits draaide naar binnen en schoot knap in de korte hoek raak.

Eljero Elia wordt gestuit door PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen. Later zou de vleugelspits van Feyenoord voor 2-0 tekenen Pro Shots

STER reclame