Epke Zonderland kwam in april voor het laatst in actie bij de EK in Montpellier. Met trainer Daniël Knibbeler (voorgrond) revalideerde hij de afgelopen weken van de gevolgen van een hersenschudding.
NOS Sport

Zonderland fit genoeg voor WK

Epke Zonderland maakt komend weekend zijn rentree bij de turninterland tegen Wit-Rusland in Hoofddorp. De olympisch kampioen is voldoende hersteld van een hersenschudding die hem zo'n vier weken langs de kant heeft gehouden.

Zonderland maakte zijn beslissing bekend via Twitter en heeft zijn vizier nu gericht op de WK in Glasgow eind oktober.

Zonderland kampte de afgelopen tijd met hoofdpijn, waardoor zijn deelname aan de WK in Glasgow (van 23 oktober tot en met 1 november) in gevaar leek te komen.

Inmiddels is de turner "zo goed als hoofdpijnvrij", zegt zijn coach Daniël Knibbeler. "We zijn er nog lang niet, maar ik verwacht dat Epke in de komende weken grote sprongen gaat maken."

Rentree

Zonderland gaat nu met een aangepast programma in Hoofddorp bondscoach Mitch Fenner proberen te overtuigen hem op te nemen in de WK-ploeg. Vorig jaar won Zonderland de wereldtitel op de rekstok in het Chinese Nanning.

De laatste grote wedstrijd van Zonderland was de desastreus verlopen EK in Montpellier in april. Toen liep hij de rekstokfinale mis na een val in de kwalificaties. Zonderland nam niet deel aan de Nederlandse kampioenschappen omdat die niet zouden passen in de voorbereiding op de WK.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl