Spelers van Volendam vieren een overwinning in de competitie tegen Lions in april van dit jaar. Vandaag wonnen ze tegen dezelfde ploeg de SUpercup. NOS

Handballers Volendam en Dalfsen winnen Supercup

time icon

De handballers van Kras/Volendam zijn winnaar geworden van de Supercup. De Volendammers waren in Sittard met 24-23 net te sterk voor het thuisspelende OCI/Lions.

Volendam scoorde in Limburg als eerste, maar pas een kwartier voor tijd kwamen de Noord-Hollanders weer op voorsprong (19-18). Vervolgens stonden beide teams aan zowel de goede als de verkeerde kant van de score. Met zijn enige treffer van de avond bezorgde Jan Jozef zijn club de beker.

Lions is de regerend kampioen en ook de bekerhouder. Volendam was afgelopen mei de verliezend bekerfinalist.

De handbalsters van Dalfsen vieren hun landstitel in mei. Zaterdagavond wonnen ze ook de Supercup. NOS

De handbalsters van Sercodak/Dalfsen veroverden voor het vijfde jaar op rij de Supercup. Westfriesland/SEW werd in Sittard met 32-25 verslagen.

SEW kwam na een 2-0 achterstand met 3-2 voor, maar stond vervolgens nooit meer aan de goede kant van de score. De ploeg uit Dalfsen, het handbalmekka van ons land, leidde bij rust met 17-9 en kende met 28-16 zijn grootste voorsprong.

Dalfsen veroverde de laatste vijf jaar de landstitel en won de afgelopen vier seizoenen ook de beker. SEW was zes keer landskampioen (laatste titel in 2004) en won ook zes keer de beker. Afgelopen seizoen was de Noord-Hollandse formatie de verliezend bekerfinalist.

STER Reclame