Rutte tijdens zijn toespraak in New York ANP

Het bedrijfsleven moet meer betrokken worden bij de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, zoals de strijd tegen honger, armoede en klimaatverandering in de wereld. Dat betoogde premier Mark Rutte zaterdag in zijn speech voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York.

De vergadering staat in het teken van zeventien nieuwe ontwikkelingsdoelen, die een vervolg zijn op de millenniumdoelen. Nederland is er met een zware kabinetsdelegatie vertegenwoordigd. In zijn toespraak zei Rutte dat de private sector nodig is voor de langetermijnfinanciering van de nieuwe ontwikkelingsdoelen en dat samenwerking tussen bedrijven en overheden nodig is om projecten uit te voeren. 

Nederland is vastberaden nieuwe 'millenniumdoelen' na te streven

In zijn speech verwees Rutte naar bierbrouwer Heineken die ernaar streeft om in Afrika en in het Midden-Oosten 60 procent van de grondstoffen op lokale markten te kopen. Het kabinet steunt dit door training van lokale boeren. In Burundi heeft dat er al toe geleid dat 18.000 boeren kunnen leven van wat ze verkopen aan Heineken.

STER reclame