Volkert van der G.
NOS Nieuws

Strafrechtelijk onderzoek fotograaf Volkert van der Graaf

Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen Ferry de Kok, de fotograaf die als eerste Volkert van der Graaf fotografeerde na diens vrijlating. Dat heeft het OM bevestigd aan het onderzoeksprogramma Argos op NPO Radio 1.

Diverse collega's van De Kok hebben in 2013 bij de politie gemeld dat ze zijn bedreigd en mishandeld door hem. De Kok zou het alleenrecht op foto's van Willem Holleeder hebben opgeëist, blijkt uit onderzoek van Argos.

Een fotograaf deed daadwerkelijk aangifte. Hij zegt dat hij dit voorjaar is mishandeld door De Kok. Naar aanleiding van die aangifte is het strafrechtelijk onderzoek gestart.

Vuile handen

De voormalige advocaat van Volkert van der Graaf, Stijn Franken, zei woensdag dat er afspraken zijn gemaakt met de overheid over de eerste foto van Van der Graaf na diens vrijlating. De overheid zou Franken hebben gevraagd een fotograaf te regelen. "Dat had voor hen het voordeel dat ze geen vuile handen zouden krijgen", zei Franken in de Volkskrant. Franken zegt dat hij niet op de hoogte was van de meldingen van bedreiging en mishandeling door Ferry de Kok.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl