De Teslafabriek in Tilburg
NOS Nieuws

Elon Musk opent Teslafabriek in Tilburg

De topman van Tesla, Elon Musk, heeft vandaag in Tilburg een tweede fabriek geopend. In 2013 werd er al een assemblagecentrum geopend voor de elektrische auto's van het Amerikaanse bedrijf.

Door de opening van het nieuwe centrum kunnen er meer auto's rijklaar gemaakt worden in Tilburg, 450 per week in plaats van 225. In de fabriek worden onder meer de accu's in de wagens geplaatst. Zowel de accu's als de auto's worden verscheept vanuit de VS.

Elon Musk opent Tilburgse Teslafabriek

Ook is er een inpandig testcircuit in het gebouw van bijna 78.000 vierkante meter. Hoeveel banen de uitbreiding van Tesla in Tilburg oplevert, wil het bedrijf niet zeggen.

Minister Kamp van Economische Zaken was aanwezig bij de opening. Musk en hij kondigden aan dat Nederland en Tesla gaan samenwerken om duurzame en innovatieve producten te ontwikkelen.

Losse accu's

Zo wil Kamp dat er samen met Tesla een onderzoek komt naar nieuwe vormen van energieopslag. Elektrische auto's die ingeplugd zijn kunnen bijvoorbeeld dienen als 'accu' als er meer wind- en zonne-energie wordt geproduceerd dan er nodig is. Tesla gaat volgend jaar ook losse accu's verkopen om thuis energie op te slaan.

Tesla is niet het enige project van topman Musk. Hij is onder meer ook de directeur van ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl