Het meisje viel van de negende verdieping naar beneden
NOS Nieuws

Vader gevallen meisje Hoogeveen eist alsnog vervolging

De vader van de overleden 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen wil vervolging afdwingen van haar moeder. Ook gaat hij Jeugdzorg aansprakelijk stellen voor de dood van het meisje.

Dat zegt zijn advocaat Liesbeth Poortman tegen RTV Drenthe. Ze gaan hiervoor een procedure starten bij het gerechtshof. Het meisje viel in juni van de negende verdieping van de flat waar ze met haar moeder woonde. Ze overleed ter plekke.

Hij heeft de overtuiging dat zijn dochter dit niet zelf heeft gedaan.

Advocaat van de vader van het meisje

Het Openbaar Ministerie maakte gisteren bekend dat de moeder niet wordt vervolgd. Er zijn geen concrete aanwijzingen dat ze het meisje wilde doden. Het OM noemde de afloop frustrerend omdat niet achterhaald kan worden wat er die nacht is gebeurd.

De vader van het meisje legt zich er niet bij neer en probeert vervolging alsnog af te dwingen. "Hij heeft de overtuiging dat zijn dochter dit niet zelf heeft gedaan", zegt zijn advocaat Poortman. "De moeder beroept zich stelselmatig op haar zwijgrecht en dat bezorgt hem een heel naar gevoel. Volgens de vader heeft ze de morele plicht om te spreken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl