Het logo van Volkswagen boven een fabriek in Wolfsburg EPA

Het schandaal bij Volkswagen met manipulatie van emissietesten beperkt zich niet tot personenauto's; het concern heeft ook de milieutesten van lichte bedrijfswagens ontoelaatbaar beïnvloed. Dat heeft de Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, gezegd tegen persbureau DPA .

Vorige week kwam in de VS aan het licht dat Volkswagen in dieselauto's software heeft ingebouwd, die herkent wanneer er een milieutest wordt gedaan. Op dat moment gaat de motor minder brandstof gebruiken, waardoor de uitstoot van vervuilende stoffen minder wordt en de auto aan milieu-eisen voldoet.

Dat nieuws veroorzaakte een schandaal, waardoor VW-topman Martin Winterkorn zich woensdag genoodzaakt zag om op te stappen. Daarna werd bekend dat ook de Volkswagen-dochters Skoda en Audi auto's met manipulatiesoftware op de markt hebben gebracht. 

De raad van commissarissen is vandaag al de hele dag bijeen om een opvolger voor Winterkorn aan te wijzen. Volgens ingewijden maakt Porsche-baas Matthias Müller de meeste kans. 

STER reclame