UItstoot van cementindustrie in Shandong in China
NOS Nieuws

'China gaat broeikasgas aanpakken'

China gaat de broeikasgassen aanpakken. Dat melden bronnen binnen de Amerikaanse regering aan The New York Times. De Chinese president is in de VS en zal dat later bekendmaken tijdens zijn bezoek aan het Witte Huis.

China zou in 2017 overgaan op een systeem met emissierechten, waardoor de totale uitstoot van 's werelds grootste vervuiler teruggedrongen wordt.

Tot nu toe heeft China zich nooit willen vastleggen op het beperken van de uitstoot van CO2. Eind 2014 gaf China al aan een intentie te hebben de broeikasgasuitstoot te verminderen.

Vergroening

China is goed voor ongeveer 27 procent van de mondiale uitstoot van CO2. Amerika heeft zijn aandeel de laatste jaren zien teruglopen naar 14 procent en dringt er al langer bij China op aan om de uitstoot aan te pakken.

In een systeem van emissierechten krijgen landen of bedrijven het recht om bepaalde broeikasgassen, zoals CO2 of andere schadelijke gassen uit te stoten.

Ook Nederland en de landen van de Europese Unie werken met het systeem. Door de rechten te beperken en er kosten aan te verbinden moet het systeem leiden tot een vergroening van de economie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl