Ontzetting bij Peter Bosz na besluit scheidsrechter Makkelie
NOS Voetbal

Bosz niet akkoord met vier duels schorsing

Vitesse-trainer Peter Bosz gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van vier duels schorsing van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Hij werd woensdag in het bekerduel tussen Heracles Almelo en Vitesse door scheidsrechter Danny Makkelie naar de tribune verwezen.

De zaak gaat nu naar de tuchtcommissie en wordt donderdagavond al behandeld. Bosz krijgt vrijdag te horen of hij zaterdag tijdens de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen gewoon op de Vitesse-bank kan plaatsnemen.

Bosz werd weggestuurd, nadat de coach zijn ongenoegen had geuit over de kaarten die de scheidsrechter had getrokken. In eerste instantie weigerde de trainer de tribune op te zoeken, maar hij gaf hier alsnog gehoor aan toen Makkelie de wedstrijd even stillegde.

Het is niet de eerste keer dat Bosz in zijn trainersloopbaan naar de tribune werd verwezen. Zo werd hij in februari 2012 als trainer van Heracles Almelo weggestuurd in het duel tegen VVV Venlo. Twee maanden later moest hij opnieuw de tribune opzoeken bij de wedstrijd de Graafschap-Heracles Almelo. Makkelie was die dag eveneens de leidsman die Bosz oplegde de dug-out te verlaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl