Minister Van der Steur in de Tweede Kamer
NOS Nieuws

Antwoorden over kwestie-Van der Graaf maandag

Minister Van der Steur wil uiterlijk maandag de Tweede Kamer het toegezegde feitenrelaas over de kwestie-Volkert van der Graaf sturen. Dinsdag beloofde hij de Kamer dat hij op een rijtje zal zetten hoe het precies is gegaan met de foto van de moordenaar van Pim Fortuyn, die vorig jaar in De Telegraaf verscheen. Over de foto ontstond ophef, onder meer omdat hij in scène zou zijn gezet.

Gisteren beschuldigde Van der Graafs vroegere advocaat Franken Van der Steur ervan dat hij de Kamer verkeerd heeft geïnformeerd. Overheidsorganisaties zouden al maanden hebben geweten dat er foto's van Van der Graaf gemaakt zouden worden. Van der Steur zei dinsdag dat het OM een dag voor de publicatie over de foto is geïnformeerd.

Geregisseerd

De man die de foto heeft gemaakt zei vanochtend in De Telegraaf dat justitie de foto "van A tot Z heeft geregisseerd". De Kamer wil opheldering over de gang van zaken en heeft tientallen vragen over de kwestie gesteld.

Van der Steur zei gisteren dat hij "enige tijd" nodig heeft voor hij de Kamer kan informeren. Vandaag voegde hij eraan toe dat hij zich tot het uiterste inspant om de informatie uiterlijk maandag naar de Kamer te sturen. Zo goed als zeker is er volgende week ook een debat over de kwestie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl