Een borstimplantaat
NOS Nieuws

Braziliaanse borstimplantaten per direct verboden

Alle medische hulpmiddelen van de Braziliaanse fabrikant Silimed mogen per direct niet meer gebruikt worden in Europa. Het gaat vooral om borstimplantaten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in Nederland en andere toezichthouders zijn daarvan op de hoogte gebracht.

Bij een Duits onderzoek in een fabriek van Silimed in Brazilië is gebleken dat op de buitenkant van de borstimplantaten deeltjes zitten die daar niet horen. De controle was niet aangekondigd bij de fabriek.

Meldingen

Voor de zekerheid mogen producten van Silimed de komende drie maanden niet worden gebruikt. Het gaat naast borstimplantaten onder meer ook om implantaten die worden gebuikt bij maagverkleiningen, gezichtsimplantaten en urologische implantaten.

In Nederland worden implantaten van Silimed sinds 2012 gebruikt. De IGZ onderzoekt nog om hoeveel implantaten het hier gaat. Er zijn nog geen meldingen van problemen bekend bij de inspectie. Mensen die vragen hebben over hun implantaten wordt geadviseerd contact op te nemen met hun arts.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl