Het nieuwe Griekse kabinet
NOS Nieuws

Griekse minister stapt al na paar uur op

Een paar uur na de beëdiging van de nieuwe Griekse regering is er al een kabinetslid vertrokken. Het is Dimitris Kammenos, de onderminister van Infrastructuur.

De aanstelling van Kammenos was al omstreden, vanwege racistische, antisemitische en anti-homoseksuele berichten op zijn sociale media-accounts. Zo schreef Kammenos op Twitter dat Israël achter de aanslagen zit op 11 september 2001 in de VS. Op zijn Facebook-pagina stond een bewerkte foto van de toegangspoort van Auschwitz. Waar op het hek "Arbeit macht frei" staat, stond er op de foto "Wij blijven in Europa". Dat is de slogan van de pro-Europa-demonstraties, die deze zomer in Griekenland werden gehouden.

Kammenos zegt dat de Griekse politie op zijn verzoek een onderzoek is gestart naar de berichten. Hij voegt eraan toe dat hij niet de enige is die de accounts beheerde, ook zijn assistenten hadden er toegang toe.

Onafhankelijke Grieken

Kammenos is lid van de partij Onafhankelijke Grieken. Die partij kreeg onlangs kritiek van de voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz. Die noemde het een "rare, erg rechtse partij".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl