Dumoulin: zwaarste rit van m'n leven

time icon

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dumoulin: zwaarste rit van m'n leven

Tom Dumoulin was naar Richmond gekomen om wereldkampioen tijdrijden te worden, maar de door een blessure aan het zitvlak gehinderde Oranje-troef bleef steken op de vijfde plaats.

"Dat ik nog vijfde word, mag ik trots op zijn", zei de Nederlander na afloop. "Maar ik heb er geen moment van genoten. Het was een rare tijdrit. Voor mij ging het soms goed, dan ging het weer niet goed. Mentaal was het de zwaarste rit van mijn leven."

Op voorhand leken Rohan Dennis en Tony Martin zijn belangrijkste concurrenten. Maar de Australiër kampte onderweg met materiaalpech en de Duitser bleek niet in goeden doen. Beiden eindigden nog achter Dumoulin in de eindstand.

'Moeilijk uur gehad'

De oorzaak voor zijn vijfde plaats wist hij niet zo één-twee-drie. Het zitvlak noemde hij niet. "Met dit nieuwe zadel was ik wel blij. Het is moeilijk te zeggen waarom de focus wegloopt. Ik heb een moeilijk uur gehad. Moeilijk om naar oorzaken te zoeken."

De Limburger schoof onderweg steeds een plaats op. Bij het tweede meetpunt kwam hij als zevende door en bij het derde tussenpunt klokte hij de zesde tijd. Uiteindelijk werd hij vijfde. "Ik heb onderweg geen tijden gehoord. Daar ga ik niet harder van rijden."

STER Reclame