Het viaduct waar het meisje vanaf gevallen is
NOS Nieuws

Spaanse politie: grote fouten bij fatale bungeejump Nederlandse

Volgens de Spaanse politie zijn er grote veiligheidsfouten gemaakt bij de bungeejump waarbij vorige maand een Nederlands meisje om het leven kwam. Twee medewerkers van het bedrijf dat de sprong organiseerde, worden verdacht van dood door ernstige nalatigheid, meldt de Spaanse krant El Diario Montañés op basis van een onderzoeksrapport van de politie.

Het meisje kwam in augustus om het leven in Cabezón de la Sal, een plaatsje niet ver van de stad Santander. Ze viel van een hoogte van 40 meter. De rivier onder het viaduct stond droog.

Taalproblemen

De politie vindt de eigenaar schuldig aan het ongeluk omdat hij eindverantwoordelijk was voor de veiligheid. Eerst werd gedacht dat de instructeur en het slachtoffer elkaar mogelijk door taalproblemen niet goed begrepen hadden. Ook zou het meisje volgens een getuige heel zenuwachtig zijn geweest en te vroeg zijn gesprongen.

Uit het onderzoek van de politie blijkt nu dat ze tijdens het krijgen van de instructies niet gezekerd was. Dat had wel moeten gebeuren. Over de taalproblemen zegt het rapport dat het bedrijf dat werkt met toeristen over andere communicatiemiddelen zou moeten beschikken, zoals gebaren die de werkwijze duidelijk maken, om de klanten uit te leggen wat ze moeten doen.

De mannen kunnen celstraffen tot vier jaar krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl