Boogschutter Sjef van den Berg wint zilver bij het olympisch testevent in Rio de Janeiro
NOS Sport

Zilver boogschutter Van den Berg bij testevent Rio

Boogschutter Sjef van den Berg heeft minder dan een jaar voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro het olympisch testevent in de Braziliaanse stad niet op zijn naam kunnen schrijven. De Nederlander verloor in de finale van het olympische onderdeel recurve met 7-3 van de Zuid-Koreaanse wereldkampioen Kim Woo-jin.

Op weg naar de eindstrijd rekende de Nederlander af met de Canadees Crispin Duenas, de Italiaan Mauro Nespoli en de Indiër Jayanta Talukdar. Voor Van den Berg was het zijn tweede zilver op een groot internationaal toernooi dit jaar.

In juni eindigde hij ook als tweede tijdens de Europese Spelen in Bakoe. Met Rick van der Ven en Jan van Tongeren veroverde hij deze week in Rio de Janeiro brons in de landenwedstrijd.

"Ervaring opdoen"

"Deze mogelijkheid om in contact te komen met de Braziliaanse cultuur en alvast te wennen aan het klimaat zijn belangrijke ervaringen die helpen in de voorbereiding op de Olympische Spelen in Rio volgend jaar", zei Van den Berg na de finale. "Ik ben niet teleurgesteld, het voelt alsof ik zilver heb gewonnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl