'Het wordt een up-tempo nummer'

Zanger Douwe Bob gaat volgend jaar voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival in de Zweedse hoofdstad Stockholm. 

De deelname van Douwe Bob werd bekendgemaakt in De Wereld Draait Door. Welk nummer hij er gaat zingen, maakt AVROTROS pas in 2016 bekend. De zanger wilde wel al zeggen dat het een up-tempo nummer wordt. 

Gisteren waren er al sterke geruchten over de singer-songwriter, maar AVROTROS wilde toen alleen kwijt dat er weliswaar met Douwe Bob, maar ook met andere artiesten werd gesproken.

De zanger maakte het ook zelf bekend op Twitter.

Hij is erg enthousiast: "Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Wordt een hele mooie tijd!"

De zanger is enthousiast over het Songfestival sinds Anouk meedeed in 2013. "Een jaar geleden heb ik al met de organisatie gesproken. Toen wilde ik het ook al doen." 

Pinkpop

Douwe Bob werd in 2012 bekend in Nederland toen hij het tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland won. In 2013 verscheen zijn debuutalbum Born In A Storm en stond hij op het podium van Pinkpop.

In mei van dit jaar verscheen het tweede album, dat in de albumlijsten de hoogste positie behaalde. Deze zomer scoorde Douwe Bob een hit met Sweet Sunshine.

STER reclame