ANP
NOS Nieuws

Zorgpremie van DSW stijgt beperkt

DSW verhoogt de zorgpremie volgend jaar met 45 euro. De zorgverzekeraar maakt er een sport van de zorgpremie als eerste verzekeraar bekend te maken. Wat DSW doet geeft vaak een goede indicatie van wat andere zorgverzekeraars doen, omdat ze in de concurrentie om de klant erg op elkaar letten.

DSW verhoogt de premie met 45 euro tot 1185 euro op jaarbasis, wat neerkomt op een stijging van 3,75 euro per maand. Daarmee is de premiestijging lager dan de 7 euro per maand die het kabinet vorige week voorspelde.

Ook de maandpremie komt lager uit dan de 103 euro door het ministerie voorspeld. Ook dit is in lijn met eerdere jaren. De zorgverzekeraars komen steeds met lagere premies dan voorspeld.

Onvermijdelijk

Volgens DSW is de premiestijging onvermijdelijk, doordat de kosten van de wijkverpleging steeds verder naar de zorgverzekeraars worden overgeheveld. Daarnaast hebben zorgverzekeraars te maken met de kosten die vergrijzing en nieuwe behandelingen met zich meebrengen.

Dat DSW toch lager uitkomt dan het ministerie verwacht heeft twee oorzaken. De verzekeraar verwacht dat de kosten van de zorg minder zullen groeien dan het ministerie voorspelt. Daarnaast kiest DSW ervoor om zijn buffer met 145 euro per klant te verlagen en dat is meer dan door het ministerie werd aangenomen. Volgens de verzekeraar is dit verantwoord.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl