In het voormalige Huis van Bewaring in Amsterdam werden eerder uitgeprocedeerde asielzoekers opgevangen.
NOS Nieuws

Vorige week 4200 vluchtelingen naar Nederland

Vorige week zijn er 4200 vluchtelingen in Nederland binnengekomen. Dat zei staatssecretaris Dijkhoff na een overleg met enkele ministers over het vluchtelingenprobleem.

Het is de grootste toestroom tot nog toe. De week ervoor werden er 3100 vluchtelingen geregistreerd en de week daarvoor 1800.

Extra noodopvang Zeist

Vanwege de grote toestroom wordt hard gezocht naar nieuwe opvangplekken. De gemeente Zeist stelde vandaag het voormalig Militair Luchtvaart Museum beschikbaar voor tijdelijke opvang. Over anderhalve maand kunnen daar in twee hallen zo'n 750 vluchtelingen terecht.

Eerder besloot die gemeente ook om een sporthal langer open te houden voor noodopvang. De sporthal werd vrijdag in gebruik genomen. Vandaag komen er 79 vluchtelingen, voornamelijk Syrische gezinnen, naar Zeist. In totaal zijn op die plek 150 bedden beschikbaar.

Ook in Amsterdam komt er een extra locatie voor noodopvang. Het gaat om het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat. Het is nog niet duidelijk hoeveel vluchtelingen hier zullen worden opvangen. In de locatie werden eerder al uitgeprocedeerde asielzoekers opgevangen, toen was er plek voor 150 mensen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl