Demonstratie bij het proces tegen Volkert van der Graaf in april 2003
NOS Nieuws

OM: Volkert van der Graaf heeft mediaverbod niet overtreden

Het Openbaar Ministerie (OM) zegt dat Volkert van der Graaf het mediaverbod niet heeft overtreden. Brandpunt Reporter meldde zondagavond dat hij contact had gezocht met De Telegraaf.

Van der Graaf kwam in mei vorig jaar voorwaardelijk vrij. Hij kreeg een aantal bijzondere voorwaarden opgelegd, waaronder een mediaverbod. In juni publiceerde De Telegraaf foto's van de vrijgelaten moordenaar van Pim Fortuyn.

Voorpagina

Het OM laat nu weten dat het op 16 juni 2014 is geïnformeerd door een van de advocaten van Van der Graaf dat er een foto werd gemaakt. Het OM bekeek de zaak inhoudelijk en concludeerde dat er geen sprake was van een overtreding van het opgelegde mediaverbod. Op 17 juni stond de foto op de voorpagina van de krant.

Verschillende partijen in de Tweede Kamer hadden om uitleg gevraagd aan staatssecretaris Dijkhoff over de kwestie. De VVD wil in het vragenuurtje "meer duiding".

18 jaar

Volgens Brandpunt Reporter zijn de foto's vorig jaar in scène gezet. Zo zou Van der Graaf hebben willen voorkomen dat hij een heleboel fotografen achter zich aan zou krijgen na zijn vrijlating.

Als Van der Graaf de voorwaarden voor zijn vrijlating overtreedt, moet hij mogelijk de resterende zes jaar van zijn gevangenisstraf geheel of gedeeltelijk uitzitten. Hij kreeg 18 jaar cel voor de moord op Fortuyn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl